Vysazení hak

Dobrý den, 8 let jsem v kuse brala HA Logest, ted je mi 26 let a rozhodla jsem se, že už do sebe umělé hormony dávat nebudu. Přestala jsem uprostřed platíčka a přesně za 3 dny se dostavila menstruace. Zajímalo by mě ale, jestli, když jsem tak radikálně zničeho nic utla tělu přísun těchto hormonů, jestli se mi tím "šokem" v těle něco nepoblázní třeba v prsní žláze nebo gynekologii, mám strach, aby to třeba nerozjelo nějaké patologické bujení atd...v podstatě jestli jsou nějaká zdravotní rizika po vysazení HA (kromě otěhotnění)? Nerada bych tělu a sobě nějak ublížila a tyto myšlenky mě docela trápí..velice Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Bylo by sice lepší přestat po dokončení platička, ale nemějte obavy, žádné risiko vám po vysazení antikoncepce nehrozi. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: