Vysazeni leku?

Dobry den chtěla bych se prosim zeptat na mou dceru v dubnu ji bude 6 let od 18 měsicu uživa dcera antiepileptika, od pul roku jsme pozorovala že ma takove třesy hlavičkou jako když je zima na po eeg nam pani doktorka řekla že ma vysokou epileptickou aktivitu mozku nasadila leky depakine po te vyměnila za chrono sandoz 300mg. před měsicem jsme se ptala jestli by se leky nemohly vysadit třesy již nepozoruji dcera se ale pořad v noci počurava někdy i ve dne si učurne s leku pry to neni nam bylo řečeno od 2 lekařu. Take je takova divoka byva i agresivni vubec netušim jestli to mohou leky zpusobovat.Nyni jsme byli na eeg a řikala jsem že dcera moc ji ma pořad chut k jidlu ,proto nam řekla že nam leky změni s chrono sandoz 300mg kdy mala brala pul rano pul večer na lek Kepra 500mg a to ma brat jednu celou rano a jednu celou večer mam z toho obavy najednou brat tak silnou tabletku celou kyž jsme před tim pulili nyni ma eeg popsano Elektogenesa nezrala k věku s ložiskovou spec. aktivitou bitemporalně i s tendenci k sec.gener. s vysokou Hv reakci proto že nam leky teda vysadit nemuže že ma pani doktorka strach aby se ji třesy nevratili. Mužete prosim poradit jestli je nutne že leky bude muset brat napořad? Jsem z toho neštastna že leky musi brat nyni takove velke ještě. Nikdy nějake velke zachvaty neměla že by byla bez sebe ve 14 měsicich jednou prodělala febrilni křeče měla ale virozu. Mužete mi prosim řict jak to eeg mam chapat opravdu je nutne aby leky pořad brala vubec si nevim rady děkuji a přeji hezky den

Odpověď odborníka:

Dobrý den ,epiletické záchvaty mohou mít různou formu, tedy i třes hlalvy může bvýt příznakem epileptického záchvatu. Stejně tak noční pomočování může být jakoby projevem záchvatu - nevím, jestli spíte s dcerou v pokoji, abyste byla schopna event. křečový stav v noci vyloučit. Jsou li záchvaty přítomny, je antiepileptická léčba nutná. Pokud se záchvaty vůbec nevyskytují, lze lék zkusit velmi pomalu vysazovat. Pouhý EEG nález neléčíme, ale často k němu při event. vysazování léčby přihlížíme. Délka léčby epilepsie závisí na přítomnosti záchvatů, klinickém nálezu, formě epilepsie. keppra je účinné a šetrné antiepileptikukm, z užívání strach spíše asi mít nemusíte. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: