Vysazení letroxu

Děkuji za dřívější odpověď,ta byla dostačující.Nyní mám dotaz,zda bude problém,pokud sama bez souhlasu lékaře vysadím Letrox 0.25mg,a místo toho mi bylinkář doporučil selen,nebo mohu oboje s časovým odstupem? A také zda na hormon kortizol mi smí učinit náběry PL?Děkuji velice.P.K.

Odpověď odborníka:

Letrox a selen můžete klidně užívat i současně. Selen napomáhá tvorbě hormonů vě štítné žláze, nicméně, závisí na kapacitě štítnice, jestli tvorbu hormonů vůbec zvládá.
Nejsem velmi zástancem samo-vysazování léčby pacienty - pokud tedy nemají po medikaci nějaké evidentní zdravotní obtíže. Nicméně, i tak bych doporučovala alespoň telefonickou konzultaci o této změně s endokrinologem - nikdo Vás k medikaci nutit nemůže, ale měl by alespoň vedět, jak brzo Vás bude muset skontrolovat.
Bazální hodnotu kortizolu není problém nabrat, určitě to může indikovat i PL. Jedna hodnota ale nemá žádnou výpovědní hodnotu (téměř u každého je vyšší, než norma) a vyvolá tím zbytečný stres. Takže bych to doporučovala opět konzultovat s endokrinologem, který může indikovat speciální vyšetřovací program na stanovení sekrece kortizolu v těle.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x