Vysazení lindynette 20

Dobry den, chtela bych se zeptat na vysazeni HA. Je mi 27 let, HA uzivam zhruba 9 let. Nyni jsem se rozhodla antikoncepci vysadit, otehotnet nechci, ale staleho pritele nemam a tak jsem chtela telu ulevit. Bez HA jsem jen 3 tydny a uz citim, jak se me telo meni, bricho mam nafoukle k prasknuti, jsem celkove natekla, vaha jde nahoru, jsem unavena, podrazdena, ted i nachlazena. Ted ale mam ale obavy, jestli je to vysazenim antikoncepce a nebo moznym tehotenstvim. Den pred uzitim posledni tablety jsem mela nechranenny styk, takze stale jeste na HA. Rano po styku jsem si vzala posledni pilulku a od te doby jsem bez HA (i bez sexu). Tehotensky test jsem si delala, negativni vysledek. ale nekde jsem cetla, ze pred prvnim vynechanim menstruace jsou testy casto falesne negativni. Proto bych se chtela zeptat, zda uvedene priznaky a zmeny meho tela mam prisuzovat jen vysazeni antikoncepce nebo spise moznemu tehotenstvi. Moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud jste užívala anitkoncepci pravidelně, v době styku jste byla chráněná ještě 7 dní. spíše se jedná o nastartování Vašeho vlastního cyklu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: