Vysazení mirzatenu na silvestra

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když mám napsaný Mirzaten 30mg 1/tableta na noc (problémy se spaním). 15. prosince lék vysadím a 31. prosince budu pít alkohol (6-8 piv). Nebude hrozit poškození zdraví vlivem léku? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Milý Václave, vezměte na chvíli rozum do hrsti a podívejte se na věci rozumně: 1) Šest až deset piv (neříkejte mi, že skončíte u osmého, když už chytnete slinu) Vám zajistí těžký spánek opilce a nabourá spánkový režim na dalších několik dnů. 2) Mirtazapin (ve Vašem případě s firemním názvem Mirtazen) je lék, který je nutné užívat pravidelně a dlouhodobě. Pokud jej na 2 týdny vysadíte, naskočí zase po dvou dalších týdnech, takže jako kdybyste měsíc pořádně neužíval. Kdybych byl Váš doktor, tak Vám udělám kázání, že byste raději držel pár pohlavků. Zkuste si jednou Silvestra bez alkoholu, je to docela sranda!

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x