Vysazení prednisonu

Dobrý den, již rok se léčim na SLE a neustále mi snižují dávky prednisonu, začinala jsem na 60 mg a teď již mam 5mg, když ho vysadim bez vědomí mého lekaře bude to mit nějaké následky? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Onemocnění se může po vysazení prednisonu vrátit, proto v žádném případě nedoporučuji prednison vysazovat bez vědomí lékaře. Ve většině případů se prednison užívá dlouhodobě, vysazuje se až tehdy, trvá-li období klidu od nemoci (remise) dostatečně dlouho. Nicméně dávka 5 mg/den je velmi nízká, neměla by Vám působit nežádoucí účinky.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: