Vysazení rivotril

Vážená pane doktorko, užíval jsem 5 měsíců 2x denně 0,5 mg Rivotrilu kvůli drobným svalovým fascikulacím na nohách a potřebuji jej vysadit. Snížil jsem dávku nejprve na 1x1 a později vysadil úplně. Začaly mi však velké problémy s nespavostí. Dnes musím vzít večer aspoň 1/2 čili 0,25mg abych usnul a i tak spím špatně, cca 4 hodiny, přerušovaně a velmi lehce. Musím ho vysadit úplně, nasazen jsem ho měl chybně, vůbec mi nepomohl a přitížil nyní v nespavosti. Na neurologii mi řekli, že to je normální a předepsali mi Stilnox. Jak to mám udělat, abych zase spal bez užití Rivotrilu? Pomůže vysadit úplně a vydržet několik dní nespat? Upraví si tělo samo režim? Prosím o návod, metodu, odkaz či kontakt na odbornou pomoc. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysazení Rivotrilu tyto potíže dělat může. Je vždy vhodné vysadit pozvolna, tedy snížit na polovinu a pak případně na čtvrtinu. Přechodné užívání stilnoxu či jiného hypnotika je také možným řešením.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: