Vysazení rivotrilu 2

Pani dr., dekuji Vam za reakaci. Nicmene jeste upresnim, ze tuto radu jsem dostal primo od p.dr. - ze mam vysadit hned bez ubirani davky. Ale doma jsem si rozmyslel, ze by bylo lepsi postupne. Rivotril mi napsal jiny lekar a nyni jiz neni treba. Soucasne s rivotrilem (1/2 roku) beru AD, takze uplne bez leku nejsem. Uvazoval jsem, ze 2 tydny 1/2 tbl. a pak 2 tydny 1/4. Slo by ty takto? Chapu ze je bez dalsich informaci slozite pro Vas odpovedet, ale nikde jsem nenasel nejake informace kolik davky ubirat. Tak aspon orientacne. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Krásný den- Vámi navržený postup je jistě použitelný. Je skvělé, že jste zvolil moudrou variantu plné náhrady čistého anxiolytika antidepresívem. Myslím, že většina obav z náhlého ukončení aplikace benzodiazepinů se týká vyšších dávek, v tomto případě jde často o uplatnění léku jako antiepileptika /náhlé vysazení antiepileptika může u pacienta vést k paroxysmu epilepsie/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: