Vysazení yasminelle

  • Dotaz od: petra.petula
  • Publikováno: 3.4.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, je mi 23 let a 5 let užívám antikoncepci yasminelle, kterou bych ráda v blízké době vysadila, avšak dočetla jsem se, že po vysazení může dojít k přibírání na váze. Je to vůbec možné, že se vlivem vysazení hormonů přibírá na váze, to se zpomaluje metabolismus, zadržuje voda nebo se tím vyvolává nějaké druhotné onemocnění? Mám z toho velké obavy. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud budete držet životosprávu jako nyní, kdy berete HAK a budete spotrtovat, tak nepřiberete. Pokud jste nepřibrala po HAK, tak to nebude po vysazení.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: