Vysazování lamictalu

Dobrý den, pane doktore, z důvodu plánovaného těhotenství vysazuji Lamictal. Nyní jsem 2 měsíce na dávce 50 mg, původně 200 mg. Nižší dávka už není doporučena. Máme ještě nějakou dobu čekat s početím, nebo je 2 měsíce dostačující. Četla jsem, že je vhodné 6 měsíců počkat, že se hladina léku ustálí na daném množství, ale zdrojem je internet, tak si nejsem jistá. Moc Vám děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Karin. Pro seriózní radu potřebuji znát nejen Vaši medikaci ale též nemoc,pro kterou tento lék užíváte. NIcméně posílám aspoň základní instrukce,které se obecně dají použít. Máte- li epilepsii,potom není důležitá pouze doba,která uběhla od data snížení ale hlavně Váš životní styl, kvalita partnerského vztahu a kvalitní péče před a při těhotenství,kterou by měl navigovat ochotný,vlídný,pozorný a pečlivý neurolog. Statistika,která sleduje stav dětí,porozených mámou,která má epilepsii praví,že riziko postižení dítěte je srovnatelné s ostatní populací,která medikaci nebere-tedy není velké. Já osobně si myslím,že pro početí dítěte je zásadní láska obou rodičů!!! :-) Zbývající faktory jsou o něco méně důležité. Dbejte,aby o Vás vždy pečovali důvěryhodní lidé,které si sama vyberete!!!! Budete li potřebovat doplnit detaily, jsem i pro Vás na mens-sana@seznam.cz Se srdečným pozdravem a poděkováním za Vaši důvěru Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: