Výše protilátek po očkování proti encefalitidě

  • Dotaz od: Petra Křížová
  • Publikováno: 14.5.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, zajímalo by mne, pokud jsem 2.dávku očkování proti encefalitidě dostala( 1. dávka listopad 08,2. dávka až květen 09 a 3. v září 09) se zpožděním a asi měsíc po 3. dávce si nechala udělat test na výši protilátek v krvi. Laboratoř mi sice napsala, že hladinu protilátek mám vysokou - a to: 4.,3 index - je to skutečně dostačující, proto abych se nemusela nakažení vůbec bát?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Pokud byla v laboratoři zjištěna vysoká hladina protilátek, jste proti klíšťové encefalitidě chráněna. Další dávka by vám měla být aplikována za 3 roky po poslední dávce, tedy v září 2012.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na zácpu a průjem mívají vedlejší účinky. Vybírejte opatrně!
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Články: Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Infarkt je pro mnoho lidí...
Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Články: Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Trpíte hemoroidy? Ještě než...
Infekční komplikace atopického ekzému
Články: Infekční komplikace atopického ekzému
Ekzém není jen nepříjemný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: