Vysetreni

Dobrý den, už mi tu bylo odpovězeno že bych si měl dojít na vyšetření, jedná se o krev na toaletním papiře a stolici. Má otázka je jiná, jelikož z takových vyšetření mám ten největší strach, ať už je to prst v zadku či nějaká trubička, chtel jsem se zeptat zda to nejde jinou cestou? V tv jsem viděl že v jiných státech člověk spolkne pililku ve které je kamerka, ta projede ustrojim až ven a pak ji člověk přinese, bezbolestné, bezstresu a újmě na psychice, v čr nic takového není?protože je jasné že většina lidí se hlavně i bojí vyšetření atd, já z toho mám fakt paniku, děkuji

Odpověď odborníka:

Vámi zmíněná kamerka je vyšetření, které se používá pro střevní úsek, kam se jiný nástroj většinou nedostatne. Její vyšetření také ale není 100%. Existuje ještě vyšetření s naplněním tl. střeva kontrastní látkou irrgografie, ale endoskopické vyšetření má daleko přesnější a přínosnější výsledky. My\slím, že se ale opravdu obávat nemusíte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: