Vyšetření ct krku

Dobrý den, začnu trochu ze široka.Asi 4 roky mám potíže se zubem č.6 dolevlevo -odstraněny nervy, zaplněno a celé ty 4 roky otoky kolem - píštěl a zároveň občas se vyskytující bolest při polykání v krku někde pod zubem - jakoby uzlina(ale prý nezvětšena)nebo něco jiného. Já to vždy spojovala s tím zubem. Po znovu vyčištění kanálků u zubu došlo k okamžité úlevě co se týká sliznice okolo zubu - píštěl se vyhojila a nějaký čas(měsíc) jsem byla úplně bez potíží. Teď se vrátila bolest při polykání - pořád to jedno, stejné místo. V nemocnici - na stomatologické chirurgii-po rtg.vyšetření snad vyloučili, že je to od toho zubu(což jsem si pořád myslela a vlastně jsem ho na tu chirurgii přišla nechatvytrhnout) a poslali mě pro upřesnění na CT krku s diagnózou -Processus styloideus elengatus bilat ? CT prý bude bez kontrastní látky, můžu jísti pít..No a mě by zajímalo, zda bude při tomto typu vyšetření CT(bez kontrastu) vidět i případný jiný problém - cysta, nádor...abych v případě vyloučení uvedené diagnózy nemusela CT podstupovat znovu.(zapoměla jsem se zeptat) Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano, i tyto problémy by objasnilo CT bez kontrastu.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: