Vyšetření krve nedopadlo dobře? #2

Dobrý den, děkuji za předchozí odpověď, dozvěděl jsem se pár nových informací a tak jestli by to nevadilo, zeptal bych se ještě jednou na pár věcí. Nevím zda bude odpovídat znovu pan MUDr. Jan Vachek a tak to napíšu celé znovu. Před nedávnem jsem si nechal na nátlak babičky (zdrav. sestra), udělat krevní test. Podle ní to nedopadlo dobře a tak na mě naběhla s tím, že je to velice hrozné a nedožiji se 25 (je mi skoro 20), pokud s tím okamžitě něco neudělám. Od té doby se mi blbě spí, přemýšlím o tom že to se mnou každou chvíli sekne a to co mi teď dělá mi nedodává na klidu. Zvýšeného hodnoty v krevním obrazu jsou tyto (S_LD - 4.03), (S_ALZ - 2.50), (S_AST - 0.85), (S_GMT - 2.47), (S_Cholesterol - 6.39), (S_LDL choleserol - 4.34), (S_Triacylglyc. - 3.06), (S_Index atero - 7.1), (S_TSH - 6.06). Tlak je 140/87 s P109. Jsem obézní a včera mi bylo řečeno, že mám špatnou funkci štítné žlázy, dostal jsem lék Letrox 50, který beru 1x denně ráno 30minut před snídaní. Na cholesterol jsem si sám koupil tyo přípravky. http://www.drpopov.cz/kura-dr-popova-ke-snizeni-hladiny-cholesterolu-PID1235.html což je 2 měsíční kůra. Kam směřuje má otázka, snad nevadí, že se zeptám asi znovu, ale chtěl bych mít opravdu jistotu. Jsou tyto zvýšené hodnoty opravdu v extrému? Přeci nejsem jediný obézní člověk a zrovna já na tom nebudu nejhůř. Jde mi o to, že mě teď babička bez mého vědomí přihlašuje na různé testy, ultrazvuky, odběry, EKG, a já abych to řekl na rovinu mám šílený strach z doktorů, zákroků a vždy aniž bych to sám chtěl se mi dělá špatně, nemohu z toho spát. Je to tedy opravdu špatné a měl bych tyto testy absolvovat, brát dalších X léků? Je pravda, že mi to opravdu dodalo na vůli zhubnout, jíst zdravě a víc se pohybovat, ale nevím jestli zvládnu tyto návštěvy nemocnic. Jezdím na kole, jím převážně zeleninu, ovoce a kuřecí maso, solím minimálně. Nejím sladké ani tučné, beru ty doplňky na cholesterol a Letrox 50 na štítnou žlázu. Do práce a z práce jezdím na kole a sem tam sedám i za rotoped. Je pravda že kouřím, ale už to omezuji na pár cigart za den a hodlám s tím i postupně přestat. Nevím zda z toho jde pochopit přesně má otázka, tak to shrnu do závěru. Je nutné absolvovat tolik testů, brát tolik léků do kterých mě "babička" bez mého vědomí cpe? Nejradši bych to zvládnu sám doma a do nemocnice šel jen v případě, že by to postupovalo dál a byla to poslední a jediná možnost. Případně, že by byste testy doporučil je nutné tam jít hned? Nešlo by třeba počkat do konce roku? Jsem pevně rozhodnut do konce roku optimalizovat svou váhu na standard a stravovat se zdravě. Mockrát děkuji za pochopení, odpověď a snad nevadí, že se tak hloupě ptám.

Odpověď odborníka:

Přistupujete k věci rozumně, doporučuji "jen tak dál". Je dobře, že se u Vás přišlo na sníženou funkci štítné žlázy, je možné, že po Letroxu trochu zhubnete a budete se cítít lépe, současně možná klesne i cholesterol. Nejde o nijak extrémní hodnoty cholesterolu, jaterních testů atd. Hlavní je u Vás změnit životosprávu, léky jsou až na druhém místě (i když Letrox byste užívat měl). Pokud se tak ještě nestalo, doporučuji vyšetřit moč. Možná bude endokrinolog chtít provést ultrazvuk štítné žlázy, aby zjistil, proč je její funkce snížená (u mužů to není tak obvyklé). Pak už, myslím si, další nová vyšetření absolvovat nemusíte, zkontrolovat hladina cholesterolu, hormonů štítné žlázy a jaterních testů s odstupem by se však měla.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina ledvin – riziko sníží správná prevence
Články: Rakovina ledvin – riziko sníží správná prevence
Říkáte si, že rakovina je...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku, neboli komoce...
Když tělo napadne vlastní štítnou žlázu…
Články: Když tělo napadne vlastní štítnou žlázu…
Autoimunitní choroby patří...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x