Vyšetření kyčlí batolete

  • Dotaz od: Markéta Havlíčková
  • Publikováno: 18.7.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda sje možné požádat o preventivní vyšetření kyčlí batolete. Moje 14timěsíční dcera měla vyšetření kyčlí ve 14 dnech, 6 týdnech a 3 měsících věku v pořádku (poslední diagnoza ve 3 měsících zněla "1A bez jader"), ale dost dlouhou dobu chodila po špičkách a vytáčela pravou nožičku směrem ven. Navíc já jsem v dětském věku musela na kyčle nosit řemínky, takže máme v rodině dispozice k problémům s kyčlemi. Mám tedy strach, zda se dceřiny kyčle vyvíjejí správně. Mohu požádat o další vyšetření? Pokud ano, mohu dceru objednat rovnou na odborné pracoviště nebo musím mít doporučení od pediatra? Předem děkuji za odpověď, Markéta Havlíčková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě pochybností samozřejmě máte právo požádat o další vyšetření, doporučení pediatra by jistě bylo na místě (zná zdravotní historii Vaší dcerky). Pokud se ale k němu nedostanete, je možné se objednat i přímo ke specialistovi - k dětskému ortopedovi. Záleží ale na konkrétním pracovišti, zda požaduje doporučení od pediatra či nikoliv .

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Glukózový test u dospělých
Články: Glukózový test u dospělých
Při cukrovce (diabetes...
Hormony působí na každou ženu jinak
Články: Hormony působí na každou ženu jinak
Stimulace vaječníků pomáhá...
Jak rozpoznat příznaky předčasného porodu
Články: Jak rozpoznat příznaky předčasného porodu
Známek, které signalizují...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rentgenové vyšetření
Články: Rentgenové vyšetření
Rentgenové (RTG) vyšetření...
Biologická léčba si poradí i s neoperovatelnými nádory slinivky
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: