Vyšetření magnetickou rezonancí

  • Dotaz od: Josef Kraus
  • Publikováno: 27.2.2009
  • uLékaře.cz

Hezký den přeji, po třech ASK zákrocích na mém L koleni se vyskytl problém i na pravém.Je opět navrhovaná ASK, ovšem po zkušenostech s ASK operacemi mi byl ortopedem navrhnuto, podstoupit předem vyšetření na mag.rezonanci.Bohužel, trpím značnou klaustrofobií a vím, že bych svými pocity a následným jednáním mohl toto vyšetření zmařit.Chci se proto zeptat, jestli existuje tento způsob vyšetření, aniž by člověk musel zajet celý do tunelu, ve kterém vyšetření probíhá.Právě uložení hlavy, trupu v takto stísněném prostoru je pro mě traumatizijící.Máte-li pro mě nějakou radu, budu vám nesmírně vděčný.Děkuji.Josef.

Odpověď odborníka:

Jestliže se ortopedi domnívají, že toto vyšetření je skutečně nezbytné, doporučovala bych na dobu před a během vyšetření krátkodobé užití léků ze skupiny anxiolytik ( léky na uvolnění úzkostí). Poraďte se se svým praktickým lékařem či psychiatrem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: