Vyšetření mozku

Dobrý den, je možné si nechat preventivně udělat vyšetření mozku? Respektive moje praktická mi řekla, že mě bolí hlava kvůli dutinám a tím pádem mě nedoporučí na yvšetření mozku, ale mě pobolívá i po skončneí léčby a chtěla bych mít jistotu, že mám mozek v pořádku. Postačilo by třeba jen CT a nebo mám jít rovnou na nějaké celkové vyšetření? A může být normální bolest hlavy na čele a nahoře na temeni znakem nějakého poškození? Nebolí to pořád, ale jen třeba dvakrát za den cca už 5 dní. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, preventivní vyšetření mozku není možné z důvodu přechodných mírných bolestí hlavy. Po doléčených dutinách může ještě bolest hlavy nějakou dobu přetrvávat. Bolest hlavy na čele a temeni nebývá znakem vážného onemocnění. Bolest hlavy u vážných onemocnění a poškození nemizí, je neustálá a opravdu krutá. Pokud by jste měla bolesti hlavy z vážného poškození, tak určitě by se během těch 5dnů přidaly i další potíže jako ochrnutí a porucha vědomí, což zjevně nemáte. Nemusíte se ničeho bát. Pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x