Vyšetření na dětské gastroenterologii

  • Dotaz od: Lucie Kazdová
  • Publikováno: 22.1.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, můj tříletý syn absolvoval krevní testy na imunologii, naprosto neočekávaně má výrazně zvýšenou tkáňovou transglutaminátu 88U/ml /N do 8/, EMA IgA positivní. Doposud jsem žádné příznaky celiakie u něj nepozorovala, krevní testy jsme absolvovali, jelikož má atopický ekzém a měla jsem podezření na roztoče aj. To se nepotvrdilo. Díky paní doktorce jsme však zachytili možnou nesnášenlivost na lepek. Objednala jsem syna na vyšetření na dětskou gastroenterologii v FN Motol, avšak volný termín je až koncem dubna. Vzhledem k tomu, že nemáme zavádět dietu, aby bylo vyšetření objektivní, se chci zeptat, jestli není tak dlouhá čekací lhůta trochu trápení pro dítě, nemůže mu uškodit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se u syna zatím žádné příznaky celiakie nevysktly, nemusíte mít strach. Doporučoval bych proto postupovat podle rad lékářů a neměnit dietu. Při jakýchkoliv příznacích ale vyhledejte lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: