Vyšetření na imunitu

Dobrý den, momentálně mám již podruhé za 3 týdny antibiotika a tak jsem zažádala svou lékařku o vyšetření na imunitu a krevní test, jelikož jsem velmi často nemocná. Sotva co se vyléčím z jedněch antibiotik, tak za týden mám další na něco jiného. Nicméně, paní doktorka mě zaslala na alergo, kde mi udělají vyšetření na imunitu, ale krevní test na nedostatek vitamínů mi odmítla. Je to z důvodu, že by byl vzhledem k druhému vyšetření zbytečný a nebo se jí můj problém nezdál dostatečný? Popřípadně mám právo po svém praktickém lékaři požadovat krevní test? Na internetu se uvádí, že jednou za dva roky by jej měl lékař (i preventivně) udělat. Předem děkuji za odpověď, s pozdravem Lenka.

Odpověď odborníka:

Chápu že opakovaná antibiotika a to že se stále cítíte nemocná Vás znepokojuje. Bohužel antibiotika sama o sobě imunitu spíše oslabují, zvlášť když se nasadí "preventivně" na virové onemocnění. Obecně bych ale řekl, že alergologické ani imunologické testy u Vás nic zásadního nenajdou. A vyšetření na vitamíny v krvi u normálně se stravujícího člověka, který netrpí žádnou závažnou patologií zažívacího traktu, je podle mě zbytečné a taky nic podstatného nepřinese. Spíš bych Vám doporučil pokusit se vyhnout antibiotikům a vyhledat například lékaře homeopata, který Vám jistě pomůže se Vašich potíží zbavit.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: