Vyšetření na plícni chlamýdie

Dobrý den, má prosím manžel nárok na vyšetření na plícní chlamýdie když je má manželka, která byla 4 měsíce léčena antibiotiky a teď je relativně bez potíží? Manžel se silnými bolestmi v třísle, kyčelném kloubu, stehenném svalu nebo kosti omezujíci pohyb, chodí o dvou berlích, po 10 dnech hospitalizace na neurologii a ortopedii byl propuštěn bez zlepšení stavu do péče oblastního ortopeda s tím,že na MR,CT a Rentgenu ortopedové a neurologové nezjistili žádny problém vyvolávajíci tak silné bolesti. Prý asi manžel překonal nějaký zánět v kloubu a bolest musí sama odeznít?! 2 měsíce mu lékaři podávají Ibalgin,Paralen,Tramal, které absolutně nezabírají. Praktická lékařka mu odmítla udělat testy na chlamýdie protože nekašle,nemá ztěžený dýchání ani žádne projevy rýmy,chřipky,únavy!!! Manželka trpěla silnými bolestmi všech kloubů, kostí,svalů,pálením kůže,taky ne kašlem. Můžeme naléhat na praktickou lékařku a trvat na vyšetření manžela na plícni chlamýdie? Když se chlamydie nepotvrdí, jsme povinni uhradit náklady na vyšetření? Děkujeme za odpověď.

Odpověď odborníka:

Praktičtí lékaři jsou dobře školení v problematice chlamydiových infekcí a jejich diagnostiky. Stanovení vztahu příznaků k prodělání chlamydiové infekce není jednoduché, pacient by měl absolvovat testy "vyššího řádu", které zpravidla indikuje alergolog-imunolog. Jemu také náleží další dispensarizace pacienta.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-20 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x