Vyšetření na rakovinu děl.čípku u panny

Dobrý den, byla jsem ve 22letech po druhé u gynekologa. Poprvé jsem byla cca v 18 s bolestmi břicha. Nic to ale tehdy nebylo. Byla jsem až donedávna panna a s nikým jsem nic neměla, tak jsem neviděla důvod k doktorovi chodit. Teď když jsem tam byla tak byl ale naštvaný že jsem tak dlouho vynechala a že bych mohla mít rakovinu dělož. čípku. Říkala jsem mu, že jsem myslela, že ta hrozí pouze, když jsem sex. aktivní a chytím nějaké HPV viry od mužů. To mi vyvrátil a říkal, že rakovina nemusí být způsobena pouze těmi HPV viry. Vše tam probíhalo strašně rychle, takže jsem se ani nestihla zeptat na to co mě zajímalo - třeba, že i kdybych k němu chodila, tak jak by mi mohl udělat stěr z čípku, jestli se tam něco neděje, když jsem byla panna (tehdy v 18 mě taky nevyšetřoval skrze vaginu a nedával mi zrcadla, aby mi neporušil panenskou blánu). Takže stejně nechápu, co bych tím bývala zachránila. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osobně stěry dělám po pohlavním styku, nevím,jak kolega. Na tyto otázky byste se měla zeptat jeho nebo vyhledat jiného lékaře:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jezte třešně, jsou dobré na klouby
Články: Jezte třešně, jsou dobré na klouby
Britští vědci z bostonské...
Tříselná kýla: neriskujte zdraví svých varlat!
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Hypotenze
Články: Hypotenze
Hypotenze je označení pro...
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: