Vyšetření nt+ celkově negativní, ale hcg zvýšené

Dobrý den, byla jsem na vyšetření NT+ (plod odpovídal 12+3, dle poslední menstruace 12+1). Ultrazvuk dopadl dle paní doktorky velmi dobře (nosní kost přítomna, NT: 1,3 MM, morfologické anomálie nenalezeny atd.), screenint byl celkově negativní, kombinované riziko T21 je 1:4700, ale byla jsem upozorněna na vysoké FBhCG (94,29 ng/ml a 3,09 MoM). Papp-A mělo hodnotu 6,48 ng/ml a 2,15 MoM. Doporučují mně právě kvůli zvýšené hodnotě HCG provést TT v 16. týdnu gravidity a integrovat oba testy. Je mně 33 let, v devátém týdnu jsem byla v nemocnici kvůli hematomu, do 12 týdne jsem špinila. Prosím, co může způsobovat vysoké HCG? Doporučili byste mně odběr plodové vody nebo nějaké jiné vyšetření (např. genetický ultazvuk atd.)? Velmi Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko 1:4700 je absolutně nízké na VV. Pokud je vysoké HCG, může se jednat o poruchu placenty. Vyšetřila bych podrobně placentu, vaječníky. Určitě genet.UZ ve 20.týdnu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: