Vyšetření oka kojence

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda bych poznala případné poškození oka u 2 měsíčního kojence. Spadl na něj plyšák s plastovými kroužky z výšky asi 20cm. Vím, že to zní hloupě, ale nemohlo mu to třeba pohnout s čočkou? Jak by se to poznalo? Brečel jen z leknutí, oko vypadá zdravé, dítě je šťastné a spokojené. Dá se vůbec vyšetřit oko takhle malých dětí? Předesílám, že jsem úzkostná matka...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemyslím si, že by se mohlo něco stát, abych Vás trochu uklidnil tak pohnutí s čočkou není možné. Zkuste dítěti střídavě zakrýt jedno a pak druhé oko. Když by se bránilo zakrytí druhého oka více než tomu, kde byl úraz, tak by byla vhodná návštěva lékaře. Dá se vyšetřit i novorozenec, ale opravdu si nemyslím, že to bude nutné.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: