Vyšetření pet/ct

Dobrý den,odmítám vyšetření ionizujícím zářením Pet CT pro možný sekundární tumor. Kde se mohu obrátit pokud mne lékař odmítne případně i operovat pro mé obavy výše uvedené.Kde mohu požádat o dokončení léčby bez CT i na případný revers......

Odpověď odborníka:

Dobrý den trochu jsem zmaten z dotazu- podepisujete se jako Dana, zaškrtlá je kolonka muž.. nepíšete z jakého důvodu se Vámi odmítané vyšetření plánuje....bez individuálního kontaktu s vámi těžko něco radit...ale přeci jen: napadá mne 1000 dost dobrých důvodů proč vyšetření absolvovat. odmítat vyšetření, které je důležité pro stanovení diagnozy( a nebo odpovědi na dosavadní léčbu) není rozumné.takhle medicína založená na důkazech a dodržující pravidla optimální individuální terapie nefunguje. riziko sekundárního tumoru je minimální, v dnešní době je diagnostika pomocí ionizujícího záření (rtg, CT , PET CT) opravdu bezpečná, zátěž pro pacienta minimální. použil bych příměr ze života- bojím se že mne zajede auto na přechodu pro chodce, a tedy raději neopustím byt...více konkrétních informací vám sdělí radiolog i Váš ošetřující lékař. revers( jakýkoliv) s vámi může sepsat kdokoli z nich. odmítnout můžete cokoliv. ale stojí to za to?

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: