Vyšetření srdce

Dobrý den, prosím o vysvětlení a uklidnění. Je mi 61 let, kuřák 15 denně 40 let, nyní 2 měsíce nekouřím, váha 98 kg, vyška 185. Postup lékařky kardioložky byl pro mne horor, i když prý je odbornice, ale slova která mi řekla mě dostali na Citalex. Mimo jiné řekla, index máte 15 a stejně umřete do 10-ti let na infarkt nebo vysoký tlak. 5 let beru zorem 5mg a 1/2 Nebilet. Vyšetření krve bylo naprosto v normě, tlak 120/80 jako vždy. Mám pravidelné kontroly u mé interní lékařky a vždy dodržuji její nařízení a nikdy jsem neměl žádné problémy. Nové vyšetření u specialisty: Prosím moc o vysvětlení. ECHOkardiografické vyšetření: Vyšetřitelnost: dobrá 2-DE:LS 40 mm,LK 55/30 mm,PK 31 mm,Septum 12-13 mm,ZS 12-13 mm,PE do 2 mm, asc.Ao 32 mm Kinetika:asynchr.kontrakce,bez význ.regionálních poruch, EF 60 % Chlopně:Pu,Tri jemné, Ao trojcípá,lehce ztluštělá,Mi drobné hyperechogenity v prstenci Doppler:Pu reg.stopová,Tri reg.stopová,Ao fyziol.,Mi reg.do 1/3 LS, Mi průtok svědčí pro poruchu plnění LK Septa:pokud lze hodnotit tak intaktní Závěr: norm. vel. srd.odd., asynchronní kontrakce sv.LK s norm.EF, konc. Hy sv.LK, diastol insuf. Doporučení:ad SPECT myokardu a kontrola dle výsledku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález na UZ srdce ukazuje nepravidelné stahování srdce. SPET myokardu odhalí, zda tato nepravidelnost je způsobena po prodělaném infarktu nebo z jiné příčiny. Poté se rozhodne jaký bude další postup. Neznám další výsledky vyšetření, proto Vám více neporadím. Držím palce, ať vše dobře dopadne. Je dobře, že jste přestal kouřit, dále v tom pokračujte.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x