Vyšetření trombofilních markerů

Dobrý den, byla jsem při mém druhém těhotenství zaslána gynekoložkou na kompletní vyšetření trombofilních markerů do trombocentra, kvůli prodělanému HELLP syndromu v prvním těhotenství a rodinné anamnéze (tromboza a špatná srážlivost krve u matky). Odběr jsem absolvovala. Všechny výsledky v pořádku, v normě. Nebyla předepsána další léčba. Bohužel jsem zpětně zjistila, že jsem měla na odběry krve přijít nalačno, což jsem nebyla. Je lačnění u vyšetření tohoto typu opravdu nutné? Mohla snídaně výsledky zkreslit? Mám žádat o nové odběry a opakované vyšetření? Děkuji moc za odpověď a přeji pěkný den. Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano odběry by měly být nalačno, jídlo může zkreslit výsledek homocysteinu. Pokud ale byly odběry v pořádku, tak ty vaše odběry nebyly ovlivněny jídlem, takže není nutné opakovat vyšetření... Přeji hodně zdraví!

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Články: Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Žít kvalitně s revmatoidní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemoci nehtů (1. díl)
Články: Nemoci nehtů (1. díl)
Poruchy a onemocnění nehtů...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Trpíte plynatostí? Příčinou může být alergie
Články: Trpíte plynatostí? Příčinou může být alergie
Nadýmání a plynatost. Dvě...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: