Vyšetření u gynekologa

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak přesné je vyšetření u gynekologa při obtížích jen pohledem do pochvy bez stěru.Dá se tím poznat, zda má žena kvasinky nebo bakteriální vaginozu a jestli ano,jak? Také bych se ráda zeptala, zda je možné mít zároveň bakterie i kvasinky a pokud ano, jestli to jde poznat také jen pohledem. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vezměme to obráceně, jak spolehlivé je vyšetření se stěrem, jak spolehlivý je údaj z kultivace, tedy to, že Vaše problémy působí zrovna ten vykultivovaný bacil a ne jiný, který na štětičce nepřežil zpracování vzorku? Nijak moc, stále více potíží má negativní kultivaci!!!

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: