Vysetreni u lekare

Dobry den, minuly tyden sem vam psal jelikoz sem mel uraz, nechtene dloubnuti do leveho oka dekuji za odpoved, Lekar, 7.3 prvni vysetreni ,koukal do oci vysledek sitnice ok, zadna poraneni, do zpravy napsal kdyby se objevovali zablesky at se vratim zpet na kontrolu, nasazeny ocni antibiotika chlorofast.Mezi vysetrenima zmizel cerny flek pod vickem. Zablesky se objevili dalsi den(levy horni roh padajici smerem sikmo dolu smerem od oka), objednan po vikendu na dalsi kontrolu. dnes 13.4 po vysetreni na kapani do oka aby se me rozsirila zornice, vysledek odchlipnuty sklivec od zadni casti oka (PVD), sitnice ok. Tlak take ok Pan doktor rikal ze zablesky do 1-2mesicu zmizi a bolest kterou po uraze stale pocituji take zmizi do 2-3 tydnu.Rikal, ze je to neskodne.Jak se s tim da zit?(myslim tim aktivne sport apod) Chtel sem se zeptat jak vazne je tohle poskozeni do budoucna? Jak sem psal jsem v zahranici a mam trochu obavy, vim je to spatne hledam si veci na internetu..Ale jak je to treba se zablesky opravdu zmizi a jestli je to normalni? Dekuji moc za odpoved Martin M

Odpověď odborníka:

Dobrý den, PVD může vzniknout spontánně i bez úrazu, pokud je sítnice v pořádku, blesky jsou neškodné. Stav je bez terapie. Aktivní sport se doporučuje nejdříve za měsíc po úrazu. Pokud by se objevila opona, která by část zorného pole zakryla, znamená to odchlípení sítnice, to je vážné a doporučuje se akutní ošetření, tento stav zrak ohrožuje, s pozdravem.Š.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: