Vyšetření v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o informaci týkající se vyšetření případných možných vrozených vývojových vad plodu u těhotných. Na různých místech nacházím různé informace, tak bych se chtěla spíše jen ujistit... V 10+0 tt jsem absolvovala u svého gynekologa krevní odběry, mj.i jako 1.screeningové vyšetření vývoj. vad (vyšetření PAPP..), tato návštěva byla bez ultrazvukového vyšetření. Na další kontrolu jsem pozvaná v 14+0 tt, kdy bude lékař dělat ultrazvuk. Na řadě míst se ale dočítám, že významný je ultrazvuk ve 12.týdnu - měření šíjového projasnění. Je možné toto měření dělat až ve 14+0 tt, kdy jsem já k lékaři pozvána? Trochu mi to pořád vrtá hlavou.... Předem velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s největší pravděpodobností to bude měření šíjového projasnění a výsledky se dají dohromady s výsledky z krve. To je kompletní screening 1.trimestru.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: