Vyšetrenie ciev áno či nie??

Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať na istý problém, ktorý sa mi už dlhšiu dobu často opakuje. Ide o chvíľkové stŕpnutie lýtok, okrem tŕpnutia častokrát cítim mravčenie v nohách, ktoré vyúsťuje až do prstov na nohách, inokedy cítim aj viac ako hodinu tep v pravom alebo ľavom lýtku. V rodine nikto problémy s cievami zatiaľ diagnostikované nemal, ja som 24 ročná žena, posledné 4 roky užívam antikoncepciu, ktorú mi predpísal gynekológ na liečbu akné, ide o nízkohormonálnu antikoncepsiu značky Belara, avšar roky patrím k fajčiarom, priemerne vyfajčím krabičku za týždeň, sedavé zamestnanie nemám, naopak som dosť aktívny človek venujúci sa mnohým športom, po behu sa mi však tiež často stáva, že cítim bolesť v lýtkach, ktorá z pravidla do hodiny-dvoch ustúpi. Opuchnutie nôch som zatiaľ ešte nikdy nemala. Myslíte si, že by som potrebovala cievne vyšetrenie alebo sú tieto symptómy normálne a teda netreba sa ničoho obávať?? Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkuste doplnit horčík, například formou tabletek. Hořčík působí protikřečově. Tabletky jsou volně v lékárnách dostupné. Sama uvidíte, jestli dojde ke zlepšení problému. Vyšetření cév prozatím nepovažuji za nutné.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: