Vyška

Je mi 19 let a meřím pouze 170 cm a celkem mně to trápý, chci se zeptat jestli ješte porostu nebo jestli je už růst ukončen.co říkáte na prodlouženi kostí? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Růst je ve Vašem věku ukončen, existují metody prodlužující dlouhé kosti i po překročení věku 18let. O vhodnosti prodloužení kostí rozhoduje ortoped, může ho podstoupit muž, který nedosáhl výšky 175cm. Zákrok je bolestivý, může být doprovázen infekčními komplikacemi. . Maximální prodloužení, kterého lze dosáhnout, je až 5 cm. Prodloužení o více než 5 cm už s sebou přináší velká rizika.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x