Výška dcery

Dobrý den, moje 14ti letá dceta bere půlku letroxu50 denně na poruchy funkci štítné žlázy už druhým rokem a od té doby vyrostla cca centimetr. Velmi nás trápí její výška 151cm a napadlo nás zda by se to ještě nedalo vyřešit vysazením letroxu. Výška rodičů je 175 a 165. Jinak dcera nikdy neměla žádné problémy, na štítnou žlázu se prišlo náhodně. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vysazení Letroxu růst rozhodně neurychlí, spíše naopak. Růst stagnuje při nízké funkci štítné žlázy, na kterou má dcera právě léčbu nasazenou. Příčin poruchy růstu je však více, ale nevím, zda v jejích 14 letech se ještě dá růst výrazněji ovlivnit. Poraďte se s jejím endokrinologem.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x