Výška děložní sliznice

Dobrý den, průběžně několikrát do roka chodím na IVF, 1 dítě již máme. Před zaváděním embrya mám nízkou děložní sliznici - 4mm, po prodl. kultivaci, tj. 5 dní už je necelých 7mm. Podpořeno Utrogestanem 2-0-2. Při snažení o otěh. doma je jasné, že bez léků mám výšku děl. sliznice velmi malou,tudíž šanci na uhnízdění vajíčka velmi malá. Můžu také např. od 10 dne MS na 14 dní brát Utrogestan nebo jak mám sama zvýšit děl. sliznici, aby naše snažení mělo vůbec smysl. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Utrogestan je gestagen, růst děložní sliznice stimulují estrogeny. Gestageny stimulují sekreční přeměnu děložní sliznice. Otěhotnění není vyloučené i s nižší děložní sliznicí, embryo se přece dokáže usadit i tam, kde žádná děložní sliznice není (mimoděložní těhotenství). Léky však používejte jen po dohodě s lékařem, který Vás ošetřuje.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: