Výška dítěte

Prosím Vás o posouzení růstové křivky mé dcery. Narodila se ve 40tt-53cm, 3,89kg. Ve 12.měsících-75cm, v 18. měsících-85cm, ve 3.letech- 99cm, v 5.letech-117cm. Nyní má 6let a měří 127cm. Váha je přiměřená výšce. Já i otec dcerky měříme 170cm a prarodiče z obou stran jsou menšího vzrůstu. Máme ještě dvě starší děti, které rostou kolem 50.percentilu. Mám obavy, aby při svém růstu měla všechno, co tělo potřebuje ke zdravému vývoji. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše dcera roste nadprůměrně, ale myslím, že pokud jí zdravě a vyváženě, má dostatek mléčných výrobků, pohybu, má hmotnost adekvátní výšce, neměl by být problém. Zatím si svůj růstový percentil drží, takže to vypadá být v pořádku. Pokud by se od něj výrazněji odklonila, můžete se nechat vyšetřit dětským endokrinologem.
Růst můžete sledovat, nebo se ohledně něj radit také na:
http://www.rustovyhormon.cz

Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: