Výsledek autoimunity - štítná žláza

Je mi 18 let a dnes přišli krevní výsledky, paní doktorka mi doporučila se objednat na endokrinologii, vůbec se nevyznám v číslech jestli je to vážné a co mohu čekat. Tuto nemoc máme v rodině a nerada bych v budoucnu měla problém s otěhotněním nebo jiné zdravotní komplikace. Byla jsem týden po vysazení antikoncepce, mohlo by to mít vliv na výsledek? Posílám foto hodnot.

Odpověď odborníka:

Podle výsledků máte tzv autoimunitní zánět štítné žlázy (nemoc štítnice způsobená imunitním systémem). Důležité je, jakou máte funkci štítnice, to Vaše fotka neobsahuje. Podle toho se nasazuje event substituce hormony štítnice. Tím se snažíme dosáhnout hodnoty jako u zdravých lidí, pak byste neměla mít žádné potíže, ani s těhotenstvím. Důležité je chodit pravidelně na kontroly na endokrinologii, kde se celý stav bude sledovat a korigovat. Antikoncepce na tyto hodnoty vliv nemá, spíše ta genetiká zátěž, kterou jste zmínila.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x