Výsledek biopsie

Dobrý den, htěla bych Vás poprosit o názor na výsledek mé biopsie, kterou jsem podstoupila 22.12.2011. Byla jsem na ní odeslána po 2 zhoršených cytologiích. první cyt. výsledke L-SIL, místy H-SIL, druhá L-SIL. Biopise (klinika CGOP): dlažd .metaplasie povrch.epithelu s lehkou dysplasií, koilo atypie Závěr: pacientku objednat na loop konizaci a cur.prob.hrdla děl. Myslíte si, že je při tomto nálezu konizace nutná? Mám 2 děti, v budoucnu bych ještě jedno chtěla. S doktorem jsem se dohodla, že přijdu na kontrolu za 3 měsíce a pokud by byl výsledek stejný, musela bych na ní asi jít. V ordinaci jsem podepsala, že na svou zodpovědnost na konizaci teď nepůjdu a doktor mě upozornil, že existuje riziko zhoršení a také toho, že histologie po konizaci může vyjít horší, než tento výsledek. Myslíte, že mohu ty 3 měsíce počkat? A může tento nález sám vymizet? Děkuji Nika

Odpověď odborníka:

dobrý den, v prvé řadě nález nevymizí. pokud chcete riskovat,že se nález zhorší v rakovinu děložního čípku, je to na Vás.proto ten papír u lékaře. co se týče otěhotnění po konizaci, nevidím v tom problém.čím dříve ta konizace bude, tím menší bude rpavděpodobně rozsah.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: