Výsledek rentgenu a lékařská zpráva

dobrý den pane doktore, zde ve vaši poradně mi bylo poraděno se obrátit na Ortopeda což jsem udělala a chtěla bych Vás požádat o vysvětlení zprávy od doktora a jestli ty potíže mohou souviset s náročnou prací nebo po úrazu. Zpráva zní:obj.masivní spasmy celého Ehl přechodu s lehkou sin.převahou,pánev v rovině,při předklonu s omezeným rozvíjením Thl komplexu s lehkou PV asym.,hyperkyfoza Thkomplexu ve stř.a horním seg.,poklep nad trny neg. RTG C páteře-lehké antalog. držení vlevo,blokové post.celého c komplexu s přechodem lord. v kyfozu,strukt.bpn. RTG Th páteře-lehká esovitá skolioza,hyperkyfoza ve stř. a horním seg.,lehká až střední osteofytická spondyloza a spondylartroza,vent.klín.def.těla Th 5,Schm.uzly Th 5-7 susp. RTG LS páteře-blokové post.s např.lord.,snížení a susp.chonsdroza disku L5/S1 s lehkou ventrolist. L5 asi o 2 mm Závěr: Dekomp.vert.sy.selé páteře,blok C a THL komplexu,st.p.M.Scheuermann,porucha statiky a dynamiky celé páteře. terapie: komplexní rhb léčba,mobilizace a mani pulace,LTV,cvičení dle dop. LTV a plavání prav.,KO dle potřeby. DG: M531, M546, M544,odeslán ad RHB odd.ambulance Nevydržím déle sedět, ani postávat na místě musím chodit aby to nebolelo A bolest hlavy která trvá skoro 2 roky každý den až na vyjímky muže být kvůli těm nálezům? Děkuji vám moc za vysvětlení.

Odpověď odborníka:

Jedná se o poruchu statiky a dynamiky celé pateře a stav s drobnými degenerativními změnami, kterou jsou nevýraztné. Nalezeny změny na hrudní pateři ve smyslu změn po proběhlé Scheuermannoévě chorobě, což je choroba obratlů, která proběhla v době druhého zrychlení růstu kolen 15 roku věku. Choroba dále nepokračuje, ale změny obratlů, které existují se projevují bolestmi , která kolísá, zvláště v oblasti hrudní pateře a na přechodu hrudní a bederní pateře. K bolestem může přispívat i změna osy pateře ve smyslu nevelké skoliozy. Nepochybně je vhodná rehabilitační péče, vhodné pravidelné cvičiní i doma, lázeňská léčba. Doporučil bych ještě vyšetření v revmatologické ambulanci pro zjištění případně revm. aktivity, vyšetření a, povedení krevních testů, možná existence zánětlivých změn na meziobratlových kloubech. Jinak kontrorly ortopedické.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: