Výsledky histologie žaludku

Prosím o vysvětlení bioptického nálezu a zda je na místě vážná hrozba z rakoviny žaludku. Částice žaludeční antrálni sliznice s obrazem těžké chronické aktivní gastritidy s reaktivní foveolární hyperplasií. Průkaz Helicobacter pylori; masivně positivní 3+. Částice dlaždicového epitelu jícnu s obrazem refluxní esofagitidy 1.stupně.Mykotická etiologie neprokázána. Na kontrolu se mám dostavit za rok.Je to dostačující až za tak dlouhou dobu?Na přeléčení jsem dostala Klacid 1 tabletu po 12 hod na týden, Entizol 2 tablety 2krát denně 5 dnů a Emaneru 2 krát denně 7 dnů.Je tato kombinace pouze na 7 dní dostačující? Pro chronický zánět žaludku a žluč v žaludku jsem dostala předepsaný Ursosan 2 tablety na noc.Bohužel mám po tomto léku průjem, je tedy nutné ho užívat? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba je zcela standardní. Přeléčí se zánět žaludku způsoben Helicobacterem Pylori, poté by se bakterie neměla vyskytovat. Kontrolní gastroskopie za rok je zcela dostačující, nález nemá sklon k rakovině žaludku. Ursosan snižuje tvorbu žluči, proto sníží výskyt žluči v žaludku. Pokud máte průjem, nedá se nic dělat. Nález není tak hrozný, není se čeho bát.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: