Vysledky imunologickych testov

Dobry den,pisem ohladom mojho gynekolog.problemu, mam typicky biely vytok,vyzera to klasicky ako mykoza az na to ze mi robili opakovane stery a kvasinky nikde, testy na pohlavne choroby su v poriadku, usg maternice, vajickovod, vajecnikov je v poriadku, kvasinky to niesu,ale neviem ci to nebude premnozeny laktobacil.( som po dlhej antymykotickej zbytocnej liecbe) presla som x testami, imunolog, urolog, obvodak, krcny.... imunolog. vysledky ukazali ze mam zvysele ASLO 600 (0-200) a CRP 7 (0,55-5). dalej bunkova imunita: LY:3,4 (1,2-3,4) CD3+ : 2,604 (1,1-1-7) CD19+ : 0,588 (0,2-0,4) CD4+ : 1,44 (0,7-1,1) CD8+ 1,04 (0,5-0,9) CD3-CD16+56+N: 5,2% (6-25) potom vo vysledkoch imuno. pise (vypisem len zvysene alebo znizene hodnoty, ja neviem co tie skratky znamenaju: MCV:93,3 (82-92) MCHC: 318 (330-360) MO: 0,81 (0,11-0,59) PDW: 12 (15,5-17,1) EOS% 1 (2-4) BASO: 0,01 (0,018-0,05) Imunoglobulin: -G4: 0,31 (0,4-0,81) DAO 12 U/ml (0-11) nevite co znamenaju tieto skratky? ja som zufala, lekarka s ak tomu nejak extra nevyjadrila len mi predpisal Imunor, ze mam imunitu celkom fajn. ale pochybujem ze mi to pomoze ked mam skryty zapal v telel a ten gynekologcky vytok,ktory trva uz pol roka :( zuby mam ok, mandle nemam ani nosne ani krcne, v hrlde alfaheloliticke nieco... :( poradte

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pakliže výsledky stěrů dopadly negativně, není vůbec třeba výtok léčit. Poševní výtok je přirozená věc, pokud není doprovázen svěděním, pálením, bolestivostí apod. V případě, že by se mělo jednat o přemnoženého laktobacila, postačily by 2x týdně výplachy jedlou sodou. Jako doplněk hygieny můžete také použít roztoky k výplachům pochvy, které jsou volně dostupné v lékárně. Zkratky, které vypisujete, se týkají krevních buněk, výsledky nejsou nijak extrémně mimo normu, bližší informace by Vám měl podat Váš imunolog či hematolog. Pokud nemáte potíže, netrapte se těmito hodnotami. Je třeba léčit vždy člověka jako celek a ne drobné odchylky v laboratorních výsledcích. I zvýšené CRP a ASLO mohou značit již dříve proběhlou infekci a ne aktuální problém.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x