Vysledky krve. hlavne psa a ebv virus

Dobry den, jsem muz, je mi 23 let a byl jsem na vysetreni krve. Nikdy predtim jsem na krvi nebyl a bylo mi to doporuceno pro "klid duse" a pripadne prevenci v budoucnu nekterych beznych onemocneni. V krvi bylo nalezeno : (vlevo me hodnoty, vpravo ref. meze) CD4+ 28,2 . 35-55 CD3-(16+56)+ 25,2 . 6-22 CD3-(16+56)+(NK abs) 0,71 . 0,1-0,5 CD45RA+/4+ 55,6 . 32-49 CD45RO+/4+ 43,6 . 45-75 CIK C1q 70,20 mgl . 0-50 ALT 0,95 microkatl . 0,1-0,73 HDL - cholesterol 1,26 . 1,4-2,8 LP(a) 0,100gl . 0-0,3 Glukosa 2,94 . 3,88 - 5,83 Ca 2,09 . 2.1-2,55 Ca ionizovany 0,91 . 1,13 - 1,29 Albumin 48,9 gl . 32-45 anti-TSH 0,30 Ul . 0-1,75 index fPSA/PSA 36,87 1 . 0,1-0,4 (PSA mam 0,75microgl (referencni ma byt 0,1-20), fPSA mam 0,3microgl (referencni ma byt 0-1)) RF IgA 18,6 KUI . 0-18 Eosinofily 0,043 . 0,01-0,04 INR 0,97 1 . 1-5 Fibrinogen 1,9gl . 2-4 HIV 1,2 Ab/Ag 0,22 . 0-0 EBV-VCA IgM - 25,1 arbj . 0-20 EBV-VCA IgG - 139,0 arbj . 0-20 EBV-EA IgG - 31,5 arbj . 0-20 EBV-EBNA IgG - 346.0 arbj . 0-20 HBeAg 0,223 arbj . 0-0 anti HBeAg 1,520 arbj . 0-0 HBcAg IGM 0,150 arbj anti-HBcAg 0,130 arbj . 0-0 HBsAg 0,180 arbj . 0-0 anti-HBsAg 234,6 arbj . 0-0 anti-HCVIgG arbj 0,100 . 0-0 EBV-VCA IgM pozitivni EBV-VCA IgG pozitivni EBV-EA IgG pozitivni EBV-EBNA IgG pozitivni IM negativni M.pneumoniae IgG pozitivni Chlam.pneum.IgG pozitivni Chlam.trach IgA pozitivni Chlam.trach IgG pozitivni anti HBsAg pozitivni Ch.pneum.IgA WB neg Ch.pneum.IgM WB neg Ch.pneum.IgG WB pozitivni Ch.trach.IgA WB pozitivni Ch.trach.IgG WB pozitivni cHSP IgG negativni Ch.psitt.IgA WB negativni Ch.psitt.IgG WB negativni Vypsal jsem pouze atypicke hodnoty a tucne nebo jinak zvyraznene. Z vysledku mne vydesil nejvice index PSA a vysledky EBV viru. Jsem ockovan proti mononukleoze, zloutence (i proti B - v Praze to bylo kdysi povinne), prodelal jsem pred 6 lety chlam. infekci, nasledne zalecenou ATB. Jsem alergik, tudiz mam chron. zanet dych. cest. Jsem atopik a dela se mi exem na koneccich prstu a obcas na lytkach. Beru pravidelne Flonidan. 3x tydne cvicim v posilovne. Studuji poslednim rokem VS - zubni lekarstvi. Subjektivni potize zadne nemam. Vysledky zajdu prodiskutovat s pani doktorkou, dostal jsem je pouze v obalce. Zajimal by mne Vas pohled na tyto vysledky a Vase doporuceni. Dekuji moc, Pekny den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odběry v takové šíři se běžně nedělají (jak píšete: pro "klid duse" a pripadne prevenci v budoucnu nekterych beznych onemocneni). Předpokládám tedy, že lékařka měla nějaký důvod v podobě vašich potíží, když takové odběry vč. PSA ve vašem mladém věku provedla. Také mě překvapuje, že píšete, že jsou to vaše první odběry, když jste mj. alergik. K falešné pozitivitě indexu fPSA/PSA může dojít např. při pozdějším zpracování vzorku. EBV protilátky máte sice pozitivní, ale promořenost tímto virem v populaci je značná (takže není důvod k panice). Vaší informaci o očkování proti mononukleóze nerozumím, protože tato vakcína je pouze ve fázi klinického testování. Jinak povinné očkování (např. proti hepatitidě B) je záležitost legislativní - platná vždy celostátně (nikoliv tedy třeba jen pro Prahu). V rozporu s vaším přesvědčením o proběhlém úspěšném očkování jsou pak všechny laboratorní (nenulové) hodnoty týkající se hepatitidy B. I toto byste měl probrat se svojí lékařkou.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: