Výsledky testu z moči

Dobrý den paní doktorko, pokusím se popsat svůj dotaz co nejstručněji. Jde o to, že mě praktický lékař poslal na preventivní odběr krve a také jsem měla přinést ranní moč. Krevní obraz nebyl úplně v normě, bohužel podobné výsledky mám již cca 5 let, takže dejme tomu, že v rámci mojí normy ano. Nicméně výsledky z moči byly dle dr. "ošklivé". Vyšly bílkoviny na 2 křížky, také leukocyty na 3 křížky, nevím, zda krev v moči, to už si bohužel nepamatuju. Lékař mi chce nasadit Biseptol, jenže já nemám žádné obtíže a navíc na atb špatně reaguji, tak se jim snažím co nejvíce vyhnout, nicméně pokud by to bylo nutné, brala bych je, ale tohle se mi zdá divné. Opravdu je možné mít tak špatné výsledky z krve a nemít žádné příznaky? Musím tedy přiznat, že jsem možná v době, kdy byl odběr moči měla horší pitný režim a odběr nebyl proveden dle příruček (omytí před odběrem atd.), ale nyní jsem navýšila příjem tekutin a dnes ráno jsem si zašla jako samoplátce na stejné vyšetření moči (tj. po týdnu od prvního odběru) a vše mi vyšlo negativní, pouze ph moči je nižší 5,0 a hustota 1,014, nicméně o tom vím, že mám trochu problém s překyselením. Tak teď jsem trochu na vážkách, zda tedy ten Biseptol nasazovat nebo ne, protože nechci riskovat, že se mi tím rozhodí pracně získaný "klid" organismu. Potýkám se s chronickou boreliozou. Bohužel musím přiznat, že za lékařem se mi s tímto nechce, protože by se mu asi nelíbilo, že ho "obcházím", i když to tak nebylo myšleno. Jen mě trochu mrzí, že v dnešní době se na všechno dávají atb. a pak když je jich potřeba, tak nezabírají, čehož jsem zářným příkladem. Dr. říkal, že Biseptol není ATB, že je to chemoterapeutikum, je to tak? Děkuji moc za Vaši odpověď, zda je tedy možné, aby se výsledky z moči takto rychle změnily a zda je možné prozatím vyčkat s nasazením léčby. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Pokud máte kontrolní výsledky negativní a nemáte žádné příznaky, tak není nutné nasazovat žádnou léčbu.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: