Vysoká hodnota aslo

Dobrý den, moc prosím o radu. Již pět let bojuji s vysokou hodnotou ASLO a už jsem z toho zoufalá. Každý lékař mi říká něco jiného a já nevím, čemu věřit. Hodnotu mi zjistili vysokou na alergologii-imunologii a to cca 5300 jednotek. Pár měsíců před tím jsem měla angínu, tak to prý byl důsledek toho, je byla patrně špatně zaléčena. Na základě těchto hodnot nasazen Pendepon 1xměsíčně po dobu cca dvou let. Hodnota klesla na cca 480 a zde se plus minus 30 jednotek pohybuje tři roky. Mám i vysokou FW cca 55/75 a CRP 16. Jinak mám krev dobrou. Gynekologické i zubní vyš. v pořádku, na ORL jsou výtěry negativní, čepy na mandlích jen zřídka kdy /občas po dotyku na madly lehký zápach, ale ne stále/. Už nevím, co si počít. Jeden lékař radí madnle ven, druhý že je to zbytečné zhorší se mi asrhma a průdušky na které trpím. Třetí to nechává na mně, ale upozorňuje na možnost poškození srdce atd. Moc vás prosím o radu... mívám z toho i nervové problémy, protože nevím, komu můžu věřit!!! Jediné s čím mám někdy problém je náhlé zadržování vody a prudký nárůst váhy /po pár dnech to zase odejde. Ledviny zdravé, jen rozšíření obou pánviček - bude dovyšetřeno/ a pak únava a občasné bolesti kolen a kotníků, ale to přičítám obezitě. Mám se hodnot bát, cobyste dělal/a vy na mém místě??? Más trach, že mám nějaký nádor nebo jinou vážnou nemoc?!?!?! Velice děkuji za radu!

Odpověď odborníka:

Ta únava a bolesti kloubů by mohly souviset i se zvýšenou hladinou ASLO. Odpověď na vaši otázku není lehká. Mandle se v dnešní době odstraňují jen v výjimečných případech. Tím že se odstraní, ztratíte jakýsi filtr, který zachytává infekci, a tak pak může snadno přestoupit do dalších částí dýchacího traktu. Na druhou stranu přetrvávání vysokých hodnot ASLO může skutečně poškodit srdce, ledviny či pohybový aparát. Ale asi bych doporučovala ještě zkusit léčbu autovakcínami, které se vyrábí z vlastních výtěrů. Ev. některé alternativní metody k posílení imunity, jako např. užívání hovězího kolostra.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku, neboli komoce...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte srdeční infarkt – můžete zachránit život
Články: Poznejte srdeční infarkt – můžete zachránit život
Akutní infarkt myokardu je...
Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Články: Trápí vás zápach z úst? Zbavte se ho jednou provždy!
Nepříjemný zápach z úst...
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: