Vysoká hodnota crp

Dobrý den, můj 3-letý syn měl 1 den vysoké horečky (38,8) a stěžoval si na bolest bříška. Druhý den ráno se probudil již bez teploty, ale zase si stěžoval na bolest hlavy. Dětská lékařka mu zjistila hodnotu CRP 95 a nasadila mu antibiotika Cefzil (4 ml po 12-ti hodinách). Chtěla bych se zeptat, zda by si tělo bylo případně schopné samo poradit s takto vysokou hodnotou CRP. Rozhodnutí lékaře samozřejmě nezpochybňuji, ale pokud by si syn nestěžoval na bolest hlavy a horečku by dál neměl, tak bych s ním k lékaři nešla. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to se nedá takto snadno říci. Vysoké CRP může být i u střevních infekcí, do kterých patří bolesti bříška, kromě bolestí bříška nemusí mít děti žádné jiné příznaky, nemusí zvracet ani mít průjem. Tyto infekce není nutné léčit antibiotiky, tělo si s nimi poradí. Nevím, zda měla lékařka podezření na jinou infekci, zda udělala další odběry, vyšetřila moč apod. Pokud se prokázala jiná infekce, bakteriální, pak je užívání antibiotik na místě. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S křečovými žilami pomůže příroda
Články: S křečovými žilami pomůže příroda
Křečové žíly mohou na jedné...
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co prozradí jaterní testy?
Články: Co prozradí jaterní testy?
Prokázat hepatitidu je...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: