Vysoká leukoplakie v moč. cestách

Dobrý den, paní doktorko. Byla jsem minulý pátek na OTIS operaci, dělali při ní i cystoskopii. Při těchto zákrocích mi bylo zjištěno: Při CSK nález chronického zánětu, v hrdle až vysoké leukoplakie, jinak bez jiné patologie. Znamená to, že budu muset chodit i na onkologii? Vím, že leukoplakie je prekancerózní stav, v moč. cestách je těžce zjistitelný. Když mě a spoluležící propouštěli (obě ten samý zákrok), tak prohlásili, že v podstatě máme obě to samé, jen jedna má horší průběh. Má otázka zní: Vím, že leukoplakie patří pod onko, budu muset také chodit na onko vyšetřování? Už tak mám mnoho zdravotních komplikací, čeká mne ještě chirurgie ruky. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Káťo,postačí plně pečlivé sledování na urologii. U Vás je především důležité kontrolovat močový měchýř a močové cesty a to umí nejlépe urolog, tam budete v dobrých rukou, ničeho se nebojte!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: