Vysoke aslo

Dobry den, prosim Vas o radu.V krvy mi nasly aslo s hodnotou 1000. Na anginy netrpim a streptokoka jsem mela asi pred 6 lety. Znamena to tedy ze mam tak vysoke aslo celych 6 let?? Jsem objednana na lecbu pendeponu. Mandle mi brat nebudou jelikož je mam pry v poradku. Vysoke aslo se mi zjistilo kvuli tomu ze jsem mela problemy s klouby na rukou. Revmatolozka mi rekla ale ze mi klouby vylecit nemuze jelikoz musim pockat na vyleceni asla. Take jsem se chtela zeptat jak moc to muze skodit srdicku. Mam dedicnou aritmii a tak se bojim. Jsem stale ve stresu a to neni asi dobry. Myslim si ze to byl i hlavni spouštěč toho vseho.. Budu rada za kazdou radu. preji hezky den klara

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ASLO jsou protilátky proti antistreptolysinu O - hodnota umožňuje rozpoznat předcházející streptokokovou infekci/angínu, spálu, zánět ledvin atd... Vzestup nastává v průběhu 1-4 týdnů a normálních hodnot se obvykle dosáhne do 6 měsíců. Nelze říci jak dlouho máte hladinu zvýšenou ani jaký vliv bude mít hladina na srdce. Je to pouze odezva Vašeho imuntního systému po kontaktu s bakterií. . Pendeponizace by byla vhodná. Dlouhodobý stres může sekundárně vést k snížení parametrů imunity.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: