Vysoké aslo

Dobrý den, po intoxikaci co2 mi našli v krvi zvýšenou hladinu ASLO - hodnoty kolem 700. Obvodní lékařka mě léčila měsíčně pendeponem - celkem 10 dávek a hodnota ASLO se téměř nepohnula. Poslala mě tedy na infekční a tam mi bylo bez vyšetření řečeno, že to nemám řešit, že další léčba by mi stejně nezabrala a pokud nemám v rodině revmatickou horečku, tak to pro mě není nebezpečné. Teď je to cca 4. měsíc po dobrání pendeponu a mám angínu a beru Penbene. Zajímalo by mě, jak se tohoto vysokého ASLA dá zbavit a pak mu následně předcházet. Nechci být každou chvíli nemocná a chci se vyhnout následným možným potížím.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně platí, že by se neměla léčit laboratorní hodnota , ale klinický stav pacienta. ASLO je pouze odraz reaktivity Vašeho imunitního systému. Pokud by se angíny opakovaly, bylo by vhodné důkladné ORL vyšetření, imunulogické vyšetření a dle výsledků zkusit kúru bakteriálními lysáty na posílení imunity.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: