Vysoké aslo a sport

Dobrý den, přes léto jsem prodělal anginu, kterou jsem zaléčil, ale bohužel se mi vrátlia. Dostával jsem píchaný PNC a na ukončení léčby 3 dávky pendeponu. ASLO se stále drželo vysoko. Po vyšetření u ORL lékaře mi bylo doporučena TE.Na novy rok (3.1.2011) jsem dostal parotitis epidemica. Nyní se pomalu, ale jistě uzdravuji do úplného normálu. Zajímal jsem se, kdy budu moci sportovat, ale paní doktorka mi výslovně zákazala sport, kvůli mé vysoké hladině ASLO. Hodnota z 13.1.2011 je 2390. Nepociťuji bolesti svalů ani kloubů. Zvýšenou únavnost připisuji infekci příušnic. Nyní se mi pomalu vrací síly a netrpím již tak výrazným vertigem a bolestmi hlavy jako před 2 týdny. V listopadu a v prosinci jsem normálně sportoval (lyže, squash, kolo) a nepociťoval žádné neobvyklé obtíže. Zajímá mě to z důvodu výskytu srdečních komplikací. Srdce mám, co já vím, v pořádku. Tlak také. P.S. studuji medicínu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sport opravdu omezte, je to nebezpečné, pokud jsou hodnoty ASLO takto vysoké (pocit dobré tělesné zdatnosti nemusí být souhlasný s titrem ASLO - vyčkejte do kontroly ASLO, opravdu) - nebezpečí hrozí srdci i ledvinám, i když byly předtím tyto orgány úplně zdravé. Nehazardujte, prosím, dejte tělu čas a klid, až se s infekcemi plně vypořádá, ještě si zasportujete mnoho let. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: