Vysoké aslo bez obtíží

Dobrý den, 7-letá dcera při hospitaci při podezření na meningitidu v květnu(vysoká teplota, vyrážka, bolesti v šíji) absolvovala krevní testy-meningokok neprokázán, ale protilátky na EBvirus a vysoké aslo. V červnu kontrolní náběry-aslo 1200, v říjnu aslo 1600. Dcera je zcela bez obtíží, je aktivní. Výtěry z krku na ORL streptokoka také neprokázaly. Pan doktor doporučil pouze kontrolní náběry. Co když aslo klesat nebude? Zde jsem se dočetla, že hrozí komplikace již při nižších hodnotách asla. Můžete mi poradit, zda máme zkusit ještě nějaká další kontrolní vyšetření? Dcera je opravdu minimálně nemocná. Děkuji za radu. Lucie M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie! Stoupající hodnota ASLO může svědčit pro přetrvávající infekci někde v organismu. Výtěry z krku mohou být někdy i falešně negativní, streptokoka se jen nepodaří vykultivovat. Domnívám se, že by bylo vhodné dceru přeléčit Pendeponem. Zkuste ještě konzultovat imunologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: