Vysoké aslo i po 6 dávkách pendeponu

Dobrý den, náš 10 letý syn má po 6 dávkách Pendeponu ASLO 1000. Před Pendeponizací bylo 1260. Celkem nepatrné zlepšení. Syn byl poslední 2roky zdráv a na ASLO se přišlo při kontrolním náběru po Boreliozy.Dočetla jsem se, že se hodnota normy liší dle demograficky. Nemůže být způsobena také tím, že je napůl francouz? Nemáte prosím hodnoty platné pro tuto zemi? Je těžké se smířit s tím, že se mu opakovaně aplikují dávky pendeponu a přitom je to zdravé dítě. Někdy se prostě do tabulek nevejdeme a reakce jsou odlišné od normálu. MOhla bych znát Váš názor? V současné době syna čekají další 4 dávky u kterých mám pocit že jsou zbytečné. Děkuji a zdravím, Frossardová R.

Odpověď odborníka:

Zvýšené ASLO poukazuje na prodělanou streptokokovou infekci. Norma je v ČR od 0 do 200, standarty pro Francii bohužel nemohu vyhledat. I když je syn zdráv, je vhodné v pendeponu pokračovat, aby se předešlo vážnému onemocnění, např. revmatické horečce.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak se chovat k popáleninám různé hloubky – část druhá
Články: Jak se chovat k popáleninám různé hloubky – část druhá
U popálenin druhého stupně...
Očkování proti pásovému oparu: předejděte nemoci i komplikacím
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Pásový opar po očkování? Stane se, ale průběh je lehčí
Články: Pásový opar po očkování? Stane se, ale průběh je lehčí
Každý třetí Čech během...
Sono karotid
Články: Sono karotid
Sono karotid, Doppler nebo...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: