Vysoké aslo (streptokok)

Dobrý den, po intoxikaci co2 mi našli v krvi zvýšenou hladinu ASLO - hodnoty kolem 700. Obvodní lékařka mě léčila měsíčně pendeponem - celkem 10 dávek a hodnota ASLO se téměř nepohnula. Poslala mě tedy na infekční a tam mi bylo bez vyšetření řečeno, že to nemám řešit, že další léčba by mi stejně nezabrala a pokud nemám v rodině revmatickou horečku, tak to pro mě není nebezpečné. Teď je to cca 4. měsíc po dobrání pendeponu a mám angínu a beru Penbene. Zajímalo by mě, jak se tohoto vysokého ASLA dá zbavit a pak mu následně předcházet. Nechci být každou chvíli nemocná a chci se vyhnout následným možným potížím (aby nebyly napadeny ledviny, klouby, srdce). Už si s tím vážně nevím rady. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vysoké ASLO znamená přítomnost streptokoka, proto je nutné podrobně pátrat po zdroji infekce, nejčastěji v ORL oblasti. Doporučila bych vám tedy návštěvu ORL a podrobné vyšetření. Také bych doporučila provést výtěry v okolí (rodina, přátelé, kolegové v zaměstnání), zda někdo není zdravým bacilonosičem pro streptokoka. Pendeponizace je ve vašem případě dle mého názoru velmi vhodná (Pendepon není v současné době dostupný, proto je nutné podávat Retarpen, o který je nutno požádat na zdravotní pojišťovně revizního lékaře - žádá ošetřující lékař).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina prostaty: řešení počátečního stadia má více podob
Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Články: Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Pokud patříte mezi pylové...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba mění k lepšímu i osudy českých pacientů
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Nebojte se kolonoskopie!
Články: Nebojte se kolonoskopie!
Kolonoskopické vyšetření...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: